Vopsirea în câmp electrostatic este o metodă de aplicare a vopselei pe suprafețe metalice prin utilizarea unui proces electrostatic. În timpul procesului, vopseaua este încărcată electric și apoi pulverizată pe obiectul metalic, care este încărcat electric cu semn opus, astfel încât particulele de vopsea să se așeze uniform pe suprafața obiectului.

Dispunem de o instalatie de vopsire in camp electrostatic de ultima generatie.

Dimensiuni cuptor: Lungime – 6.1 m, latime – 1.1 m, inaltime – 2.2 m

Procedura de vopsire în câmp electrostatic implică următoarele etape:

  1. Pregătirea suprafeței: Suprafața obiectului trebuie să fie curată, degresată și uscată înainte de a începe vopsirea. Orice zgârieturi sau imperfecțiuni trebuie să fie reparate înainte de a aplica vopseaua.
  2. Încărcarea electrostatică: Înainte de pulverizarea vopselei, se aplică o încărcare electrică pozitivă pe particulele de vopsea care se vor aplica. Această încărcare electrică pozitivă face ca particulele de vopsea să se respingă între ele și să se îndrepte spre obiectul metalic care are o încărcare electrică negativă.
  3. Pulverizarea vopselei: Vopseaua este pulverizată prin intermediul unei pistoale de pulverizare electrostatică, care utilizează un jet de aer comprimat pentru a pulveriza particulele de vopsea încărcate electric. Acest jet de aer comprimat este îndreptat spre suprafața obiectului metalic și este direcționat astfel încât să acopere suprafața în mod uniform.